In ieder huishouden hangt er wel één, een spiegel. Een spiegel schoonmaken is gelukkig geen lastige klus en zo gedaan. Zo geniet je weer van een blinkende, heldere spiegel, natuurlijk zonder strepen. Wij leggen je precies uit wat je nodig hebt om een spiegel schoon te maken, hoe je dit doet en zelfs hoe je kan voorkomen dat die spiegel na het schoonmaken nog beslaat. Lees nu snel verder en jij maakt voortaan de spiegel schoon zonder strepen!

Wat heb je nodig voor schoonmaken van een spiegel?

spiegel schoonmaken

Voor het schoonmaken van een spiegel heb je gelukkig niet veel nodig. Een emmertje, warm water, afwasmiddel en een microvezeldoek zijn voldoende. Eventueel kan je ook een gewoon doekje gebruiken maar met microvezeldoek kan je het beste de spiegel schoonmaken zonder strepen.

Sommige gebruiken ook een prop krantenpapier voor het schoonmaken van de spiegel en andere doen dit weer met azijn. Beide schijnen ervoor te zorgen dat je spiegel nog helderder is en nog meer blinkt.

Hoe maak je een spiegel schoon?

Een spiegel schoonmaken is dus vrij gemakkelijk om te doen in een aantal stappen. Wij hebben de basis voor je uitgeschreven in een stappenplan. Zo kan je direct aan de slag. Een spiegel schoonmaken doe je zo:

  1. Maak een sopje door een scheutje afwasmiddel in emmer te doen en vul dit aan met heet water;
  2. Giet het sopje in een spuitfles en schud nog even goed;
  3. Spuit de spiegel gelijkmatig in met het water en afwasmiddel;
  4. Wrijf de spiegel netjes droog met een microvezeldoek of dik keukenpapier;
  5. Wrijf de spiegel eventueel na met een prop krantenpapier voor een streeploos resultaat.

Je hebt dan weer een stralend heldere spiegel zonder strepen. Het schoonmaken van een spiegel is dus zo gedaan. Ben je de badkamer aan het schoonmaken en wil je gelijk voorkomen dat de badkamerspiegel voortaan beslaat? We leggen je het hieronder meteen uit!

Beslagen spiegels voorkom je met scheerschuim

Als je wilt voorkomen dat de badkamerspiegel beslaat en je deze moet schoonvegen met je hand is er een wondermiddel, namelijk: scheerschuim. Wrijf na het schoonmaken van de spiegel, de spiegel in met scheerschuim Laat dit 5 minuten zitten en veeg het dan weer weg met een gewone doek of microvezeldoek. Zo heb je de komende tijd geen last meer van een spiegel die beslaat!

Een spiegel schoonmaken met azijn

Wist je dat je een spiegel ook kan schoonmaken met azijn? Meng een deel schoonmaakazijn met drie delen water en doe dit in een spuitfles. Schud dit goed door elkaar en je kan beginnen. Spuit de spiegel gelijkmatig onder met het mengsel en neem dit af met een stuk keukenpapier of microvezeldoek. Door een spiegel schoon te maken met schoonmaakazijn ontvet en ontkalkt je de spiegel en zorg je er daarnaast voor dat er geen strepen achterblijven. 

Menu