De voordelen van kunststof kozijnen Kozijnen zijn er van verschillende materialen, zoals aluminium, hout en staal. Daarnaast zijn er ook kunststof kozijnen. Waar vroeger met name hout de standaard was, is dat nu kunststof. De voordelen van kunststof kozijnen zijn behoorlijk groot, zeker ten opzichte van andere materialen. 

Eén van de grootste voordelen is het onderhoud. Het onderhoudsniveau ligt namelijk aanzienlijk lager bij kunststof kozijnen dan bij andere materialen. Vaak kan je dit perfect combineren met bijvoorbeeld de ramen lappen. Wij leggen je alles uit over de voordelen van kunststof kozijnen en hoe je deze zelf voordelig kan laten plaatsen!

Kunststof kozijnen voordelen

Zoals gezegd zitten er nogal wat voordelen aan kunststof kozijnen ten opzichte van kozijnen van andere materialen. Om het makkelijk te maken hebben we een vergelijking gemaakt van kunststof kozijnen met kozijnen van hout, aluminium en staal.

Hout vs. kunststof

Hout is één van de meest gebruikte materialen voor kozijnen. Ze zien er vaak wat authentieker en klassieker uit dan kunststof kozijnen. Daarnaast komen ze ook vaak een stukje warmer en natuurlijker over. Veel mensen die in een oudere woning wonen kiezen hiervoor, omdat het beter bij de stijl van het huis past. De kosten liggen echter wat hoger dan kunststof. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor kunststof kozijnen zo’n 15% lager dan die van houten kozijnen.

Qua onderhoud is het lastiger te zeggen. Een beschadiging aan een houten kozijn is namelijk relatief makkelijk te reparen of herstellen. Bij een kunststof kozijn is dit niet het geval. Hierbij moet vaak het volledige kozijn hersteld worden. Het voordeel voor kunststof kozijnen is weer dat ze minder onderhoudsgevoelig zijn. Als ze niet worden beschadigt gaan ze langer mee zonder dat er reparaties nodig zijn. Hout moet om de zoveel tijd worden bijgewerkt.

Aluminium vs. kunststof

Kunststof kozijnen met uitzicht De vergelijking tussen aluminium en kunststof kozijnen lijkt in het voordeel van kunststof uit te vallen. Kijken we naar de prijs dan is aluminium zo’n 30% duurder en gaan ze minder lang mee. Een kunststof kozijn kan met gemak 50 jaar of langer meegaan. Bij aluminium is dit zo’n 40 jaar. Qua onderhoud zijn beide gelijk. Af en toe goed schoonmaken is vaak meer dan voldoende, tenzij je in de buurt van zee woont. De aluminium kozijnen kunnen dan flink worden aangetast door het zout van de zee.

Naast de harde eisen is ook uitstraling vaak een belangrijk aspect. De natuurlijke, warme en authentieke uitstraling van hout is met geen enkel ander materiaal te vergelijken. Ook niet met kunststof of aluminium. Beide staan redelijk gelijk aan elkaar, maar kunststof kan wat makkelijker worden bewerkt. Denk aan een bepaald patroon om het warmer te laten ogen. Aluminium heeft daarentegen het nadeel dat het goedkoop en iets te modern kan overkomen, met name als deze in oude woningen worden geplaatst.

Staal vs. kunststof

Stalen kozijnen zijn ontzettend sterk, zelfs zo sterk dat zo volledige raampartijen kunnen dragen. Qua uitstraling passen ze perfect in een moderne of industriële inrichting. Ze hebben een bepaalde exclusiviteit en authenticiteit over zich. Je zou dit kunnen vergelijken met houten kozijnen, maar dan de moderne variant ervan.

Qua onderhoud staan stalen kozijnen op enigszins gelijke voet met kunststof kozijnen. Ditzelfde geldt voor hoe goed ze isoleren en de levensduur. Wel is het zo dat je na enige tijd rekening moet houden met invloeden van buitenaf. Er kan dan iets meer onderhoud nodig zijn om ze langer mee te laten gaan. Een groot nadeel is echter dat stalen kozijnen veruit het duurste zijn om te plaatsen.

Kunststof kozijnen laten plaatsen Kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen biedt dus ontzettend veel voordelen. Qua prijs zijn ze relatief het goedkoopst, ze gaan lang mee en er kunnen diverse looks mee gecreëerd worden. Daarnaast is onderhoud ontzettend makkelijk.

Wil je kunststof kozijnen laten plaatsen? Bij KunststofKozijnenGrootHandel vraag je eenvoudig en snel een offerte op maat aan of stel je zelf je kozijnen samen via de handige webshop module. Bestel nu je kunststof kozijnen snel en eenvoudig!  

 

Menu