Pluisjes van kleding verwijderen

Pluisjes van kleding verwijderen Niets zo vervelend dan een trui of vest dat vol zit met pluisjes na één keer wassen. Je nieuwe pronkstuk ziet er ineens uit alsof je deze al jaren hebt en je bent de hele dag bezig met pluisjes van kleding verwijderen. Ontzettend irritant. Er zijn tal van hulpmiddelen op de markt die pluisjes van kleding verwijderen, maar werken deze ook echt goed? Wij hebben de beste hulpmiddelen voor je uitgezocht die je helpen bij het verwijderen van pluisjes van je kleding. Natuurlijk geven we je ook een aantal tips hoe je kan voorkomen dat je mooiste items onder de pluisjes komen te zitten.

Pluisjes op kleding

Pluisjes op kleding ontstaan door wrijving van de stof. Deze pluisjes worden ook wel pillen genoemd. Met name wol, maar ook andere stoffen zijn hier extra gevoelig voor. Vandaar dat je vaak op wollen truien deze pillen tegenkomt. De wrijving zorgt ervoor dat de vezels van je kleding zich om elkaar wikkelen. Dit zorgt voor de kleine pluisjes die je aantreft. Vandaar ook dat je de pillen of pluisjes veelal tegenkomt op de plekken waar de meeste wrijving is (oksels, ellebogen, hals en zitvlak) of na het wassen. Gelukkig kan je met verschillende hulpmiddelen eenvoudig pluisjes van kleding verwijderen.

Pluisjes van kleding verwijderen met kledingroller Pluisjes en haren verwijderen met een kledingroller

Een kledingroller is misschien wel één van de bekendste en meest efficiënte manieren om pluisjes te verwijderen. Deze rollen zijn op ontzettend veel plekken te koop. Het is als het ware een soort rol met plakken tape. Leg het kledingstuk op een glad oppervlakte en rollen maar. Je kan hiermee eenvoudig pluisjes van kleding verwijderen, maar ook stof, haren en andere losse stukjes worden meegenomen. Als het stuk tape vol zit, pulk je deze los en kan je verder met het volgende stuk tape. Een kledingroller schaf je eenvoudig aan via bijvoorbeeld Bol.com of Blokker.

Heb je geen roller in huis? Probeer dan eens een stukje (duct) tape om pluisjes te verwijderen. Dit is wat lastiger, maar heeft hetzelfde effect.

Een scheermesje tegen de pluisjes

Hoewel je hier waarschijnlijk niet direct aan denkt, zijn scheermesjes erg handig om eenvoudig pluisjes van kleding te verwijderen. Met een wegwerpscheermesje kan je voorzichtig langs het kledingstuk gaan. De pluisjes blijven in de mesjes hangen en worden eenvoudig verwijderd van de kleding. Belangrijk is wel dat het kledingstuk op een glad oppervlakte ligt en rechtgetrokken is. Zo is het effect het grootst en de kans op gaatjes het kleinst. Daarnaast is de kans op gaatjes met een bot mesje kleiner dan met een scherp mesje.

De pluizenborstel

Pluisjes van kleding verwijderen is ontzettend makkelijk om te doen met een pluizenborstel. Deze lijkt op een kledingroller, maar bij een borstel hoef je niet te rollen. De stof van de borstel zorgt er namelijk voor dat de pluisjes en ook haren goed blijven kleven. De pluizenborstel werkt het beste door steeds in dezelfde richting te rollen / wrijven en op een redelijk tempo. Zo ontstaat er meer wrijving en blijven de pluisjes en haren makkelijker plakken. Bestel een pluizenborstel nu eenvoudig via Bol.com, dan heb je deze morgen al in huis!

Pluisjes verwijderen met een pluizendief Een elektrische pluizendief of pluizentondeuse

Een elektrische pluizendief of pluizendief wordt steeds populairder. Niet voor niets, dit apparaatje werkt super effectief en zorgt ervoor dat jouw kleding binnen de kortste keren weer pluisvrij is. Pluisjes van kleding verwijderen ging nog nooit zo makkelijk. Leg je kleding op een vlakke ondergrond en ga met de pluizendief over de kleding heen. Bestel een pluizendief of pluizentondeuse nu via deze link, dan heb je deze voor nog geen €11,- morgen al in huis!

Hoe voorkom je pluisjes?

Je kan natuurlijk elke keer de pluisjes van kleding verwijderen, maar nog makkelijker is deze pluisjes voorkomen. Hoewel dit niet altijd even makkelijk gaat, zijn er toch een paar tips die je kunnen helpen hierbij. Om pluisjes op kleding te voorkomen kan je het volgende doen:

  • Was kleding die snel pluist of pilt niet met kleding waar scherpe voorwerpen of randjes aan zitten, zoals ritsen of gespen.
  • Doe wollen kleding en kleding van andere stoffen welke snel pluizen in een waszak, zo bescherm je de kleding extra.
  • Was binnenstebuiten, zo ontstaan de pillen eerder aan de binnenkant dan aan de buitenkant.
  • Droog kleding niet met een droger, dit zorgt voor extra wrijving en dus dat kleding extra snel pilt.
  • Volg altijd het wasetiket (logisch natuurlijk!)
  • Maak gebruik van een anti-pluis wasmiddel.
  • Giet een klein scheutje azijn bij het wasmiddel.
  • Maak regelmatig de wasmachine schoon
  • Kies het wasprogramma dat het beste bij een bepaald kledingstuk pas, een wollen trui dus op het wolprogramma.

 

Menu