BBQ accessoires opbergen

BBQ accessoires opbergen Een fanatieke barbecueër kan al snel een grote hoeveelheid BBQ accessoires verzamelen. Van tangen tot houtsnippers en van roosters tot keukenpapier, je kan het zo gek maken als je zelf wil. BBQ accessoires opbergen moet op de juiste manier gebeuren om onder meer brandgevaar te voorkomen, maar ook om de hygiëne te waarborgen. Gelukkig kan je dit op verschillende manieren goed doen. Wij geven je een aantal handige tips voor het netjes opbergen van al je barbecue accessoires.

Koop een barbecueset of toolbox

Er zijn verschillende barbecuesets, toolboxen en opbergboxen verkrijgbaar op de markt. Deze verschillen enorm in prijs en functionaliteit. Het is ook mogelijk om speciale schorten voor de barbecue te kopen met handige vakken voor al je tangen, spiezen en spatels. Voordat je kiest, bedenk goed wat je nodig hebt en echt gaat gebruiken. Zo koop je niet enkel wat je denkt dat mooi of handig is.

De sets en toolboxen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Deze 18-delige barbecue toolbox bevat bijvoorbeeld meerdere spiezen, een tang, een spatel, een schoonmaakborstel en nog verschillende andere, handige barbecue accessoires. Ze zitten netjes in een koffer en hier kan je alles weer mooi in opbergen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

Met een toolbox kan je mooi aan de slag met het gereedschap dat je al in huis hebt. Deze boxen lijken een beetje op viskoffers. Ze bevatten vaak meerdere verdiepingen die weer uit verschillende vakken bestaan. Hierin kan je jouw BBQ accessoires opbergen op een overzichtelijke manier.

Je BBQ accessoires opbergen in een speciale kast

Gebruiken van barbecue accessoire Alle BBQ accessoires opbergen in een speciale kast is natuurlijk ideaal. Je weet dan precies waar alles ligt voor je favoriete hobby. Netjes, schoon en overzichtelijk. Je kan een speciaal kastje bijvoorbeeld in de schuur bouwen of indelen, maar eventueel kan je ook een kleine buitenkeuken maken. Je kan hier dan een mooie besteklade maken, speciale barbecueborden met vakjes voor de sauzen opstapelen en natuurlijk alle BBQ accessoires opbergen op een eigen, vaste plek. Vergeet natuurlijk ook niet om alle schoonmaakartikelen om de barbecue schoon te maken netjes op te bergen.

Ben je echt heel handig, dan is het natuurlijk helemaal handig om de kastjes en lades te verdelen in goed uitgelijnde vakken. Hier kun je al jouw accessoires dan precies in kwijt. Als de barbecue niet heel groot is, is het zelfs mogelijk om deze een speciale plek te geven. Zo staat je barbecue altijd netjes opgeborgen en blijft deze schoon als je hem niet gebruikt. Dat is pas professioneel barbecueën!

In de barbecue

Barbecue accessoires Veel barbecues, zeker gasbarbecues, hebben opbergruimte onder het rooster. Deze is bij de meeste grote barbecues aanwezig in de vorm van kastjes onder het rooster of net naast de werkruimte. Hier kan je van alles en nog wat in bewaren. Wel zo fijn, want dan heb je direct alles op de plek waar je jouw skills kan laten zien. Met name roosters, korven en materiaal als spiezen, spatels en tangen zijn ideaal om hier te bewaren. Wees wel extra voorzichtig met materialen die vlam kunnen vatten.

Pas op met warmte

Als je accessoires opbergt onder het barbecuerooster is het belangrijk dat je rekening houdt met de hitte van de barbecue. Tijdens gebruik van de BBQ kan het namelijk goed warm worden in deze ruimte. Wees daarom extra oplettend als het aankomt op brandbare materialen, zoals houtsnippers, keukenpapier en accessoires van stof (wanten, hoezen, etc.). Weet je niet zeker of iets onder of in de barbecue kan worden opgeborgen? Ga dan voor zekerheid en berg het in een toolbox of ander kastje op. Brand kan namelijk zo ontstaan tijdens het barbecueën!

 

Menu