Buiten en de tuin schoonmaken en opruimen

Binnenshuis alles schoon en opgeruimd hebben is natuurlijk hartstikke fijn, maar laten we ook zeker buitenshuis niet vergeten. Een opgeruimde en goed onderhouden tuin is wel zo’n prettig aangezicht en zorgt ervoor dat alles langer meegaat. Alles over buiten en de tuin schoonmaken en opruimen leggen wij je dan ook uit. Van de barbecue schoonmaken tot het gras maaien en van de dakgoot reinigen tot onkruid verwijderen. Met onze tips komt het schoonmaken van buitenshuis helemaal goed!

Klusjes in de tuin en buitenshuis

buiten en tuin schoonmaken en opruimen

Er zijn tal van klusjes die je buitenshuis kan doen die ervoor zorgen dat alles een stuk schoner en opgeruimd is. Denk hierbij niet alleen aan de tuin schoonmaken en opruimen, maar ook aan onderhoud aan de buitenkant van het huis, de auto en de schuur. Klik hieronder op het klusje dat je wilt doen en je komt er direct achter hoe je het moet doen. Klusjes in de tuin en buitenshuis:

De tuin schoonmaken en buitenshuis onderhoud uitvoeren

De tuin schoonmaken en buitenshuis onderhouden zijn klusjes die ervoor zorgen dat alles er niet alleen een stuk mooier en strakker uitzien, het zorgt er ook voor dat alles langer meegaat. Regelmatig onderhoud is dus van belang en kan zelfs de waarde van je woning verhogen. Een deel van de buitenshuis klusjes worden uitbesteed, maar in principe kan je alles zelf doen. Wij leggen je precies uit hoe je dit zelf kan doen, maar met uitbesteden weet je zeker dat het tip-top gedaan wordt.

Wanneer de tuin schoonmaken?

Veel mensen kiezen het begin van de lente en het einde van de herfst als de momenten om de tuin te onderhouden. Zeker het einde van de herfst is een bekend moment waarbij mensen de tuin winterklaar maken. Hierbij wordt het gras voor de laatste keer gemaaid en planten nog een keer gesnoeid. Alles om de tuin in zo’n optimaal mogelijke conditie de winter in te sturen, zodat er het seizoen erna weer genoten kan worden van een prachtige tuin.

Wanneer onderhoud aan het huis?

Onderhoud aan en om het huis is ideaal om eens per jaar te doen aan het einde van de herfst. Dit gezamenlijk doen met het winterklaar maken van de tuin zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor de koude maanden. Dit moment is ideaal, omdat de meeste bladeren dan van de bomen zijn gewaaid en je dit eenvoudig kan opruimen. Zo voorkom je dat er in de winter verstoppingen kunnen ontstaan door de bladeren, denk aan de dakgoot reinigen. Daarnaast is voor sommige klusjes het begin van de lente top, omdat je dan van een mooi, schoongemaakte woning kan genieten in de zomer.

Menu