Badkamer schoonmaken

De badkamer is een plek in het huis die extra aandacht verdient. Je frist jezelf hier immers op dagelijkse basis op en om dit in een schone omgeving te doen is wel zo fijn. De badkamer schoonmaken en reinigen kan uit nogal wat klusjes bestaan. De één kiest ervoor om dit bijvoorbeeld eens in de week in één keer op te pakken en de ander doet dagelijks een klusje. Hoe vaak je de badkamer ook schoonmaakt, een fris gevoel geeft het altijd!

Om het makkelijk te maken hebben we alle klusjes en tips voor het schoonmaken en reinigen van de badkamer op een rij gezet. Van het toilet schoonmaken tot het ontkalken van de douchekop. Zo heb jij altijd een frisse en schone badkamer om in te douchen, badderen, opmaken of tanden te poetsen. Lees snel verder voor de beste tips en uitleg voor het reinigen en schoonmaken voor je badkamer!

Hoe vaak de badkamer schoonmaken

badkamer schoonmaken

Hoe vaak je de badkamer moet schoonmaken is afhankelijk van hoe vaak deze gebruikt wordt. Heb je een groter huishouden of wordt de badkamer zeer regelmatig door de dag heen gebruikt, dan wordt logischerwijs sneller vies. Je zal de badkamer dan zeker één keer per week moeten schoonmaken. Woon je bijvoorbeeld alleen en gebruik je de badkamer één of twee keer per dag, dan kan eens per twee weken of maand ook voldoende zijn. Dit ligt natuurlijk ook deels aan je eigen voorkeur van frisheid.

Welke schoonmaakmiddelen om de badkamer schoon te maken

Schoonmaakmiddelen die je nodig hebt om de badkamer schoon te maken kunnen behoorlijk uiteenlopen. Dit is voornamelijk afhankelijk van het klusje dat je gaat doen. Ga je de hele badkamer schoonmaken, dan heb je de volgende schoonmaakmiddelen nodig:

  • Allesreiniger
  • Badkamerspray
  • Toiletreiniger
  • Schuurmiddel
  • Schuursponsje
  • Bleek of chloor
  • Ontkalker en ontvetter (of combiproduct)
  • Spons
  • Microvezeldoekjes

Hoe de badkamer goed schoonmaken

Als je de badkamer gaat schoonmaken is het handig om te beginnen met de klusjes waarbij iets moet intrekken, zoals de douchecabine schoonmaken of het toilet reinigen. Zo kan je tijdens het wachten klusjes doen die geen wachttijd nodig hebben. Zorg voor een optimaal resultaat dat je voldoende producten en schone doeken hebt. Zo werk je hygiënisch en wordt alles goed schoon. Daarnaast wring je een gebruikte doek nooit uit in dezelfde emmer als de emmer met schoonmaakmiddel. Dit is zeer onhygiënisch. Dit staat voorop bij het schoonmaken van de badkamer.

Overzicht van klusjes om de badkamer schoon te maken

De badkamer schoonmaken bestaat uit behoorlijk wat verschillende kleinere klusjes. Om je een goed beeld te geven van wat er bij komt kijken hebben we hieronder een overzicht van alles rond het schoonmaken van de badkamer. Zo kun je precies de klusjes kiezen waar je mee aan de slag wilt gaan of een los klusje kiezen.

De volgende klusjes horen bij de badkamer schoonmaken:

Menu