Een doucheputje schoonmaken is niet het meest frisse werkje, maar zorgt er wel voor dat je schoon en fris kan douchen. Een doucheputje dat niet regelmatig wordt schoongemaakt kan verstoppen en bovenal enorm gaan stinken. Als je de douchecabine of badkamer schoonmaakt is het dus een goed idee het doucheputje gelijk mee te nemen. Wij geven je praktische tips hoe je het doucheputje zo snel en schoon mogelijk kan schoonmaken. Zo douche jij weer fris verder!

Zo maak je het doucheputje schoon

doucheputje schoonmaken

Het doucheputje schoonmaken is, hoewel niet heel fris, relatief makkelijk te doen. Als eerste draai je de schroef eruit en wip je het rooster van het putje af. Je kan dan als het goed is vrij bij het putje komen.

Als het rooster van het putje is kan je de haren en ander vuil makkelijk los krijgen met een stuk ijzerdraad, een ijzeren kleerhanger of schroevendraaier. Eventueel kan een ontstoppingsveer ook van pas komen. Hiermee trek je de haren er gemakkelijk uit. Natuurlijk kun je het doucheputje ook met je handen schoonmaken. Hiervoor gebruik je schoonmaakhandschoenen waarmee je de drab uit het putje trekt. Ook als je met een stuk ijzerdraad of kleerhanger het doucheputje schoonmaakt kan het wel zo fris zijn om dit met schoonmaakhandschoenen aan te doen.

Wat te doen bij een hardnekkige verstopping

Natuurlijk kan het zo zijn dat het doucheputje hardnekkig verstopt is. Als eerste kan je dan een volle waterkoker met kokend water leeggieten over het putje. Mocht dit niet helpen dan kan je de volgende tips nog gebruiken:

  • Mix zo’n 50 gram baking soda met ongeveer 80 milliliter azijn tot het geheel gaat schuimen. Giet dit in het doucheputje en laat zo’n 2 uur staan. Spoel het daarna door met heet water.
  • Gebruik een ontstopper om het putje weer te laten doorlopen. Pomp zo’n 20 keer door en controleer of de verstopping opgelost is.

Hoe vaak het doucheputje schoonmaken

Om er zeker van te zijn dat je doucheputje niet met regelmaat overstroomt is het een goed idee om zeker eens per twee weken het doucheputje schoon te maken. Woon je in een groot huishouden dan kan eens per week ook zeker geen kwaad. Zo zorg je ervoor dat het water altijd goed kan doorstromen en er geen extreme plukken met haar achterblijven.

Menu