Bedrading netjes wegwerken

Bedrading netjes wegwerkenEen TV ophangen, je modem aansluiten, de TV-box installeren, bijna overal heb je wel kabels voor nodig en deze kunnen een ongelofelijke wirwar worden. Het ziet er niet alleen lelijk uit, je kan d’r ook nog eens over struikelen of je huisdier bijt ze kapot. Bedrading netjes wegwerken is gelukkig goed te doen en kan met ieder budget. Zo heb je weer een nette kamer, blijven je kabels heel en struikel je er niet overheen. Wij hebben een aantal handige manieren om verschillende kabels netjes weg te werken voor je op een rij gezet!

Je TV-bedrading netjes wegwerken

Zeker als je een hangende TV hebt kunnen er nogal wat draden zichtbaar zijn. Natuurlijk zou je met een cinewall kunnen werken, maar niet iedereen heeft deze luxe. Met een kabelbox kom je een heel eind. Hier kan je mooi een stekkerdoos in kwijt en kun je aan meerdere kanten eenvoudig kabels laten uitkomen.  Moet je veel kabels in dezelfde richting krijgen, bind ze dan eerst samen met een aantal handige kabelbinders of tie wraps. Zo kan je de bedrading netjes wegwerken voordat deze uitkomt in de kabelbox.

Hangt je tv? Zet deze dan net onder een kabelgoot, zodat de kabels hier mooi in uitkomen. Zo zie je ze niet rondhangen en zijn ze netjes opgeruimd. Daarbij ziet een kabelbox er ook nog eens mooi uit.

Je bureau kabelvrij maken

Bureau bedrading netjes wegwerkenHet is inmiddels meermaals aangetoond: een opgeruimd bureau zorgt ervoor dat je productiever werkt. Een schone en opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat je wel 12% productiever kan zijn. Zo kan je beter concentreren en doelgerichter te werk gaan. De bedrading netjes wegwerken op en om je bureau is dus geen overbodige luxe en is je investering meer dan waard.

De meeste kabels heb je waarschijnlijk niet altijd nodig, maar liggen er voor langere tijd. Denk aan je bureaulamp, speakers of snoeren voor de computer. Ga je deze bedrading netjes wegwerken, dan kan je dit mooi achter of onder je bureau doen.

Er zijn verschillende manieren om de bedrading rond je bureau netjes weg te werken. Zo kan je werken met een kabelgoot of kabelbox, maar deze bieden soms onvoldoende ruimte voor het netjes wegwerken van bedrading. Het makkelijkste is om met een kabelgoot voor bureau’s te werken. Hier kan je eenvoudig flink wat kabels in kwijt. Je hangt deze net onder je bureau, waardoor je er makkelijk bij kan.

Kabels die je vaker moet wisselen of die af en aan nodig hebt, zoals een lader voor je telefoon, kan je netjes wegwerken met een kabeldoorvoer. Hiermee kan je kabels onder het bureau houden waar je ziet niet ziet en enkel het nodige stuk erbovenuit laten komen. Monteer deze net boven de kabelgoot in je bureau en je kan eenvoudig bij al je kabels. Wil je deze niet in je bureau monteren, dan kan een kabelclip ook uitkomst bieden. Deze kan je aan de zijkant van je bureau bevestigen en is ook een manier om bedrading netjes weg te werken die je regelmatig nodig hebt.

Opladers en andere bedrading netjes wegwerken

Inmiddels zwerven er in bijna ieder huishouden wel kabels rond die je regelmatig nodig hebt. Telefoonladers, oplaadkabels voor camera’s, iPads of controllers en tal van andere kabels. Deze bedrading netjes wegwerken is vaak een stuk lastig, omdat je het zo vaak nodig hebt. De uitkomst: een oplaadlade. 

Ruim een lade in een kast op die vrij centraal in het huis staat en monteer hier een stekkerdoos in, het liefst eentje met USB-poorten. Zorg ervoor dat het snoer lang genoeg is zodat het niet strak komt te staan als je de lade opent. Je kan de stekkerdoos tegen de achterkant van de lade monteren of erin. Bij het in de achterkant monteren komt net iets meer werk kijken. Het mooie bij deze oplossing is dat je niet alleen de kabels wegwerkt, maar ook dat je zwervende elektronica netjes opruimt.

 

Menu