De voordelen van een regenton plaatsen

Regenton kopen? | Waterton.nl

De voordelen van een regenton plaatsen

Een regenton plaatsen kent tal van voordelen. Niet alleen voor het milieu is het goed, je kan er ook maandelijks wat kosten mee besparen. Zo verbruik je als het goed is een stuk minder kraanwater voor alledaagse klusjes. Het plaatsen van een regenton in de tuin hoeft daarnaast ook helemaal niet zo duur te zijn. Voor nog geen €50 is het al mogelijk om een ton in de tuin te plaatsen. Wij nemen je mee in de voordelen van een regenton plaatsen.

Een regenton plaatsen: de voordelen

Zoals gezegd zitten er nogal wat voordelen aan het plaatsen van een regenton in de tuin. :

  • Een regenton plaatsen is goed voor het milieu
  • Het is beter voor je tuin
  • Het water dat je opvangt en gebruikt uit de ton is gratis
  • Een mooie aanwinst voor de tuin
  • Je bent voorbereid op extreme weersomstandigheden

Goed voor het milieu

Natuurlijk één van de belangrijkste redenen om een waterton aan te schaffen is dat het ontzettend goed is voor het milieu. Per persoon verbruiken we gemiddeld zo’n 120 liter drinkwater per persoon en met een regenton kan je behoorlijk ver onder dit gemiddelde komen. Hiermee blijft de kwaliteit van de Nederlandse bodem beter in stand. Dit heeft weer tal van milieuvoordelen. 

Beter voor je tuin

Misschien had je hier nog niet aan gedacht, maar het gebruik van regenwater in je tuin is een stuk beter dan het gebruik van kraanwater. Kraanwater is namelijk behoorlijk gefilterd en hierdoor gaan er voedzame nutriënten uit het water die juist van belang zijn voor de groei van bomen, planten en grassen.

Naast voedingsstoffen die er wel inzitten ontbreekt er een ander belangrijke stof in regenwater, namelijk kalk. Planten vinden kalk bijvoorbeeld totaal niet fijn en je planten water geven met kalkvrij water is dus eigenlijk beter. Als je regenwater ook gebruikt voor het wassen van de ramen zit er nog een voordeel aan. Kalk kan voor strepen zorgen en met kalkvrij water is de kans op strepen een stuk kleiner.

Het opgevangen water is gratis

Regenton om regenwater op te vangen Vrij logisch eigenlijk, maar toch een mooi voordeel: het hemelwater dat je opvangt is volkomen gratis om te gebruiken. Nu is ‘normaal kraanwater’ ook niet ontzettend duur, maar gratis is het ook niet. Verwacht nu niet dat je de kosten van een regenton eruit gaat halen door het water dat je bespaart, dit zal nog een flinke tijd duren. Toch kan het wel interessant worden als je in jouw gemeente in aanmerking komt voor subsidie voor een regenton. Check dit dus ook altijd goed bij de aanschaf!

Een mooie aanwinst voor de tuin

Natuurlijk ook een belangrijk pluspunt van een regenton: ze staan vaak erg mooi en leuk in de tuin. Regentonnen komen immers in allerlei soorten en maten waardoor er altijd wel eentje tussen zit die bij jouw tuin past. Een mooi aanwinst en leuke accessoire voor je tuin dus.

Voorbereid op extreme weersomstandigheden

Niet iets waar je als eerste aan denkt bij de aanschaf van een regenton, maar met een regenton ben je goed voorbereid op extreme weersomstandigheden. Nu nemen deze steeds meer toe dus zou je bijna zeggen dat het volkomen logisch wordt om een regenton te plaatsen.

Met een regenton kan je het water uit korte, heftige buien beter opvangen. Hierdoor voorkom je dat de grond zompig wordt of het water niet op kan nemen. Je voorkomt dus wateroverlast. Aan de andere kant kan je ook beter omgaan met langere periodes van droogte. Door het opgevangen water heb je altijd nog voldoende regenwater om de tuin goed te onderhouden, zonder dat dit duurder kraanwater kost.

Regenton kopen? | Waterton.nlEen regenton plaatsen in de tuin

Zelf een regenton in je tuin laten plaatsen? Je kan deze in een lokaal tuincentrum kopen, maar ook eenvoudig online bestellen. Afhankelijk van de indeling en grootte van je tuin kan je behoorlijke specifieke voorkeuren hierin hebben. Op Waterton.nl zit je goed voor een ruim assortiment aan regentonnen, waarbij service ook hoog in het vaandel staat. Zo heb je binnen de kortste keren de perfecte regenton in huis. Bestel nu jouw regenton!

 

Menu