TV in de badkamer plaatsen

TV in de badkamer plaatsenWil je een TV in de badkamer plaatsen? Dit kan ontzettend relaxt zijn, zeker als je een bad hebt. Lekker na een dag hard werken even badderen met je favoriete programma of serie op. Ideaal en het ultieme rustmoment om bij te komen!

Hoewel een TV in de badkamer plaatsen vrij goed en relatief eenvoudig te doen is, moet je wel rekening houden met een aantal belangrijke punten. Zo ben je natuurlijk bezig met stroom op een plek waar ook veel vocht en water is. Dit kan, indien niet goed geregeld, voor behoorlijk veel problemen en gevaarlijke situaties zorgen. Wij helpen je graag met een aantal handige tips om een TV in je badkamer te plaatsen. Zo kan jij binnenkort lekker genieten van je favoriete show vanuit bad.

Waar moet je rekening mee houden als je een TV in de badkamer wil plaatsen?

Voor je heel enthousiast een televisie aanschaft en deze gaat monteren is het belangrijk om wat punten door te nemen waar je rekening mee moet houden. Zo is de juiste plek voor de TV belangrijk, maar ook welke TV je kiest. Deze moet ook goed worden geïnstalleerd en daarvoor heb je de juiste schakelaar nodig. Natuurlijk moeten de materialen die je voor die installatie gebruikt ook duurzaam zijn en goed tegen vocht kunnen.

Hang de televisie op de juiste plek in de badkamer

De juiste plek om je televisie op te hangen is meer dan enkel de plek van waaruit je het beste zicht hebt. Natuurlijk is dit ook belangrijk, je wil immers wel goed zicht hebben. Belangrijker is echter dat deze plek minimaal 60 centimeter van de douche, het bad, de wasbak of een andere plek waar water uit en in komt hangt. Op die manier zorg je ervoor dat er geen direct water bij de televisie kan komen. Dit is wel zo veilig.

Niet elke TV is geschikt

Helaas is niet iedere televisie even geschikt voor de badkamer. Hoewel je met het kiezen van de juiste plek voorkomt dat er direct water op de TV komt, komt de TV zeker weten in aanraking met indirect water. Vocht en damp verspreidt zich natuurlijk snel in de badkamer en je TV zal hier dan ook mee in aanraking komen. Veel televisies kunnen hier slecht tegen en van alles en nog wat kan kapot gaan. Van het geluid tot het beeld zelf. 

Doordat je de TV in een vochtige ruimte ophangt is het belangrijk dat deze vocht- en damp bestendig is. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden qua TV’s die hiervoor geschikt zijn. Er zijn zelfs televisies die speciaal hiervoor ontworpen zijn. Deze zijn iets duurder dan gemiddeld, maar je weet wel zeker dat je goed zit en bovenal een stuk veiliger. We gaan hier zo nog wat verder op in.

Kies voor een aardlekschakelaar

TV in luxe badkamerEen geaard stopcontact is niet nodig om een TV in de badkamer de plaatsen Wel is het belangrijk om te zorgen dat het stopcontact dat je gebruikt in de badkamer is beveiligd met een aardlekschakelaar. Indien je huidige badkamer stopcontact dit nog niet heeft is het aan te raden dit wel te regelen en niet zomaar te beginnen. De stroom wordt dan uitgeschakeld bij het kleinste stroomlek en dit is een must in de badkamer.

De juiste materialen

Zonder goede materialen is het geen beginnen om een televisie in de badkamer te plaatsen. Naast de juiste stroomaansluitingen wil je ook goede kit waar nodig gebruiken en werken met roestvrijstalen schroeven. Sowieso is het aan te raden om in de badkamer altijd met roestvrij staal te werken. Op die manier krijg je geen roestvlekken in of op je muren en op het plafond. Dit zorgt er ook voor dat je TV beter blijft hangen en de schroeven niet ineens afbreken. De juiste materialen die geschikt zijn voor de badkamer (lees: tegen vocht kunnen) zijn dan ook een must.

De perfecte waterdichte TV voor in de badkamer

Om helemaal goed te zitten bij het plaatsen van een TV in de badkamer is het aan te raden om een waterdichte TV aan te schaffen. Deze exclusieve televisies zijn iets duurder dan een “normale” televisie, maar het dubbel en dwars waard. Daarbij zijn er ook verschillende opties mogelijk, zoals inbouw televisies, maar ook TV’s met spiegelend scherm. Hierdoor kunnen ze ook als spiegel dienen.

Er zijn verschillende speciaalzaken waar je een waterdichte TV kan aanschaffen. Onder andere Tegel en Sanitair Depot en Saniweb.nl zijn betrouwbare specialisten die ook garantie bieden bij de aanschaf van een exclusieve, waterdicht TV voor in de badkamer.

 

Menu