Zo voorkom je dat jouw wasmachine trilt

Zo voorkom je dat jouw wasmachine trilt Een trillende wasmachine is niet alleen vervelend voor jou en je huishouden, vaak hebben je buren er ook last van. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Erg vervelend, maar gelukkig zijn er meerdere dingen die je kan doen als de wasmachine trilt. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je voorkomt dat jouw wasmachine trilt. Hopelijk trilt je wasmachine dan een stuk minder en is wassen een stuk prettiger!

Waardoor wordt een trillende wasmachine veroorzaakt

Een trillende wasmachine kan allerlei oorzaken hebben. Meest voorkomend is dat het apparaat niet stabiel of waterpas staat. Door de bewegingen en het gewicht van de wasmachine kan de machine gaan trillen en zelfs van de plaats afkomen. Het is vrij eenvoudig om dit te testen. Druk in één hoek en je voelt snel genoeg of er beweging is. Om te testen of de machine waterpas staat leg je een waterpas op de machine. Tegenwoordig kan dit zelfs met een app op je telefoon. Zo zie je direct of de machine waterpas staat.

Er zijn echter nog behoorlijk wat andere redenen waardoor een wasmachine kan trillen. Heb je een nieuwe wasmachine, dan moeten de transportbouten verwijderd worden. Is dit niet gedaan, dan kunnen er ook behoorlijke trillingen ontstaan en kan het apparaat in beweging komen. Verder zijn ook houten vloeren en tegelvloeren oorzaken van een trillende wasmachine. Door het gladde oppervlakte glijdt een wasmachine makkelijker en komt deze sneller van de plek af. Daarnaast ligt een houten vloer, met name laminaat, vaak los op de ondervloer. Dit zorgt er ook voor dat de machine kan gaan trillen.

Hoe voorkom je de je wasmachine trilt

Trillende wasmachine Om te weten hoe je kan voorkomen dat de wasmachine trilt is het belangrijk eerst te weten wat de oorzaak is. Als je dit weet, dan kan je een passende oplossing toepassen. Wij hebben per oorzaak uitgeschreven hoe je dit probleem kan aanpakken.

Transportbouten verwijderen

De eerste stap is controleren of de transportbouten verwijderd zijn. Mocht dit nog niet gedaan zijn dan kan de oplossing vrij eenvoudig zijn. Het verwijderen van de transportbouten. Controleer ook gelijk of eventueel tape en piepschuim aan de onderkant verwijderd is. Check daarna ook direct of wasmachine waterpas staat.

De wasmachine waterpas zetten

Heb je met een waterpas gecheckt of de wasmachine waterpas staat en blijkt dit niet zo te zijn, dan is het tijd om dit te doen. In principe moet dit bij de installatie van de wasmachine al gebeuren, maar soms kan dit in de loop der tijd iets veranderen. De wasmachine waterpas zetten is vrij eenvoudig om te doen. Onderaan de machine zitten voetjes of pootjes die je in hoogte kan verstellen. Hiermee kan je de machine eenvoudig weer waterpas zetten en voorkom je dat wasmachine trilt.

Zorgen dat de wasmachine niet meer trilt op een laminaatvloer

De makkelijkste oplossing om te voorkomen dat de wasmachine trilt op een laminaatvloer is een stukje van de vloer verwijderen. Haal een vier kleine stukjes vloer weg waar de pootjes staan of haal het hele stuk weg waar de machine staat. Hiermee komt de machine direct op de betonvloer eronder te staan en is de kans op trillen minimaal. Zorg er natuurlijk wel voor dat de machine waterpas staat.

Trillingen op een gladde vloer voorkomen

Heb je alles geprobeerd, maar blijkt de vloer gewoonweg te glad, dan zijn er nog maar twee mogelijkheden. Aan de ene kant kan je een houten vloer extra verstevigen met een watervaste multiplex plaat onder de wasmachine. Het makkelijkste is echter om een rubberen mat onder de wasmachine te leggen. Deze absorbeert trillingen en zorgt ervoor dat er meer grip is. Hierdoor trilt de wasmachine niet of nagenoeg niet meer. In plaats van een rubberen mat zijn rubberen trillingsdempers ook een optie. Deze komen onder de pootjes. Bekijk hier alle wasmachine trillingsdempers die Bol.com verkrijgbaar zijn.

 

Menu