De beste robot grasmaaiers voor een kleine tuin

Beste robot grasmaaiers voor een kleine tuin Robot grasmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten. Niet elke robotmaaier is namelijk geschikt voor elke tuin. Sommige robotmaaiers zijn namelijk enkel geschikt voor een kleine tuin. Alhoewel, een kleine tuin. Onder een kleine tuin wordt verstaan een tuin onder de 400 vierkante meter. Voor sommigen is dit nog steeds ontzettend groot. 

Wij hebben voor je op een rij gezet waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een robotmaaier. Daarnaast geven we je een aantal aanbevelingen met de beste robot grasmaaiers voor een kleine tuin!

Het gemak van een robotmaaier

Een robotmaaier is ideaal als je een prachtig gazon ook mooi wil houden zonder dat je er teveel tijd in wil steken of niet altijd de tijd hebt om er druk mee bezig te zijn. Een gazon mooi erbij laten liggen betekent veelal minimaal wekelijks het gras maaien, maar het liefst twee keer per week. Een robot grasmaaier is dan ideaal. Als deze is geïnstalleerd en gekalibreerd heb je bijna geen omkijken meer naar je tuin. De robotmaaier zorgt er namelijk voor dat jouw gazon er altijd perfect bij ligt.

Eisen van een goede robot grasmaaiers

Een robot grasmaaier moet natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Het is dan ook goed om na te denken over deze eisen voordat je een keuze maakt uit het brede aanbod robot grasmaaiers voor een kleine tuin. Wij hebben de belangrijkste eisen voor je op een rijtje.

Capaciteit van de robotmaaier

De capaciteit van je robotmaaier is natuurlijk één van de allerbelangrijkste punten om rekening mee te houden. Te weinig capaciteit zorgt er namelijk voor dat niet je volledige tuin in één keer gedaan kan worden, maar te veel is ook onhandig. De kosten zijn dan vaak een stuk hoger dan bij een robotmaaier met de juiste maat. 

Het is wel aan te bevelen om net een iets grotere capaciteit te nemen dan eigenlijk nodig. Zeker als je een niet volledig recht gazon hebt is dit wel zo prettig. Zo voorkom je dat je een stukje tuin overhoudt aan het einde van de maaibeurt. Robot grasmaaiers voor een kleine tuin zitten vaak in de categorie tot 200 vierkante meter of 400 vierkante meter.

Robotmaaier kleine tuin Wel of geen docking station

Met een docking station is een robot grasmaaier in staat om zichzelf op te laden. Als deze bijna leeg is keert deze terug naar het oplaadpunt. Als de maaier is opgeladen zal deze het maaiprogramma vervolgen. Met een docking station zorg je er dus voor dat je nog minder omkijken hebt naar een mooi gemaaid gazon.

Perimeterdraad

Bij de keuze voor een robot grasmaaier is perimeterdraad één van de belangrijkste punten. Er zijn robotmaaiers die gebruik maken van dit draad, maar ook maaiers die dit niet nodig hebben. Dit draad zorgt ervoor dat je maaier precies de afmetingen van het gazon weet. Maaiers die dit niet hebben werken met een sensor. Let bij het kopen van een robot grasmaaier goed op welke je koopt en of er voldoende draad bijgeleverd wordt.

App of geen app

Hoewel de meeste robot grasmaaiers voor een kleine tuin tegenwoordig gebruik maken van een app, zijn er ook nog apparaten zonder app. Met een app kan je eenvoudig het apparaat op afstand besturen. Dit is erg handig. Je kan dan vanuit je woonkamer het apparaat aan het werk zetten.

De beste robot grasmaaiers voor een kleine tuin

Kan je geen keuze maken uit het ruime aanbod? Wij hebben een aantal van de beste robot grasmaaiers voor een kleine tuin voor je op een rij gezet. Met één van deze drie zit je zeker goed voor een schitterend gazon waarbij je weinig omkijken hebt.

GARDENA Sileno City 250 GARDENA Sileno City 250

De GARDENA Sileno City 250 robotmaaier is perfect voor gazons tot 250 vierkante meter. Deze maaier bevat zeer goede sensoren en kan zelfs tijdens het regenen gebruikt worden. Installatie gaat ontzettend eenvoudig en de oplaadtijd is een uurtje. Hiermee kan vervolgens een ruim uur gemaaid worden. Daarnaast bevat deze maaier een dockingstation waardoor je bijna geen omkijken meer hebt naar het maaien van je gazon. Met recht één van de beste robot grasmaaiers voor een kleine tuin. Bestel deze robot grasmaaier nu bij Bol.com!

Bosch Indego S+ 350 Bosch Indego S+ 350 Robotmaaier

Bosch staat zoals altijd voor topkwaliteit. Met deze robot grasmaaier wordt een gazon tot 350 vierkante meter eenvoudig gemaaid. Je kan de maaier eenvoudig op afstand besturen met behulp van een app. De ingebouwde intelligente navigatie zorgt ervoor dat er tot wel 40% sneller gemaaid wordt. Deze robotmaaier bestel je eenvoudig bij Bol.com!

GARDENA Sileno Minimo 250

GARDENA Sileno Minimo 250 Nog zo’n topper van GARDENA. De Sileno Minimo 250 is vergelijkbaar met de Sileno City 250, maar er zitten toch een aantal verschillen tussen. Zo bevat deze robotmaaier over een Bluetooth app waarmee je het apparaat eenvoudig via je smartphone of tablet kan besturen. Daarnaast is deze robotmaaier nog een stuk zachter dan de Sileno City. Deze robotmaaier bestel je bij Coolblue, je hebt hem dan morgen al binnen!

 

Menu