De koelkast indelen doe je zo het beste!

Koelkast indelen hoe doe je dat Je boodschappen zijn gehaald of bezorgd en het is tijd om de koelkast in te ruimen. De meeste mensen doen dit op de automatische piloot, maar je koelkast indelen is eigenlijk een preciezer werkje dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. 

Niet alleen kan je er behoorlijk wat ruimte mee besparen waardoor je er net wat meer in kwijt kan. Een juiste indeling van de koelkast zorgt er ook voor dat producten langer goed blijven of beter behouden blijven. Wij geven je dan ook een aantal handige tips hoe je het best de koelkast kan indelen!

Je koelkast indelen volgens het Voedingscentrum

Koelkast indelen Voedingscentrum Eten en drinken goed bewaren, wie weten er nou meer van dan de experts van het Voedingscentrum. Zij geven dan ook aan om vaste plekken voor je producten te kiezen. Hoe precies? In de afbeelding staat exact waar wat moet komen te staan. Melk en andere zuivelproducten buiten kaas gaan dus in de deuropening, groentes gaan in de groentela en vlees en vis komen daar net boven. Rauwe producten als vlees en vis plaats je vlak boven de groentela, omdat het daar het meest koud is. Daarbij is het belangrijk dat deze goed gescheiden blijven van andere, bereide producten.

Naast op een goede manier de koelkast indelen geeft het Voedingscentrum ook aan dat je de koelkast het beste op 4°C kan zetten. Op die manier groeien bacteriën minder snel. Het is tevens belangrijk om producten die uit de koelkast komen zo snel mogelijk weer terug te zetten. Zo voorkom je ook dat bacteriën hun vrije gang kunnen gaan. Als iets dat normaliter in de koelkast bewaard moet worden langer dan 2 uur buiten de koelkast staat is het aan te raden om het weg te gooien. Vergeet daarnaast ook niet om regelmatig de koelkast schoon te maken voor een optimale werking. 

Precies weten hoeveel graden je koelkast is?

Wil je zeker weten dat je het goed doet? Schaf dan een eenvoudige koelkastthermometer aan als deze niet is ingebouwd in je koelkast. Via Bol.com schaf je al vanaf €5 euro een koelkastthermometer aan. Veelal heb je deze de dag erna al in huis. Ideaal!

Niet alles hoeft in de koelkast

De koelkast indelen is ook een kwestie van weten wat er niet in de koelkast hoeft. Als vuistregel kan je aanhouden dat wat in de supermarkt of bij de groenteman niet gekoeld ligt ook thuis niet in de koeling hoeft. Hierbij kan je onder meer denken aan (zoete) aardappels, uien, tomaten, paprika’s, bananen, mango’s, ananas en meloen. Deze producten kunnen prima in een groentebak buiten de koeling of natuurlijk mooi in de fruitschaal.

De juiste bakjes voor het indelen van de koelkast

Ben je bezig met de koelkast indelen, dan komen bakjes altijd goed van pas. Niet alleen blijven producten hier soms beter en langer goed in, geuren en smaken van andere producten trekken er ook niet in. Daarnaast kan je daarmee ook eenvoudig stapelen en net wat meer kwijt in de koeling. Vleeswaren kan je bijvoorbeeld handig in een vleeswarendoos bewaren en kliekjes bewaar je in een vershoudbakje met het juiste volume welke je goed kan afsluiten. Zo is je koelkast indelen een fluitje van een cent.

Extra ruimte creëren tijdens het indelen

Bijna iedereen komt wel eens wat ruimte tekort tijdens het indelen van de koelkast. Niet gek, soms maak je net wat meer eten en hou je wat kliekjes over. Het kan ook zijn dat je een feestje hebt en net wat meer ruimte nodig hebt dan normaal. Gelukkig is er een oplossing: koelkast organizers. Met koelkast organizers kan je eenvoudig je koelkast nog efficiënter indelen. Deze bakjes schuif je aan een willekeurige plank en hiermee heb je net wat meer ruimte om producten in op te bergen.

 

Menu