Je kruiden ordenen doe je zo!

Je kruiden ordenen doe je zo Kruiden komen in allerlei soorten potjes en het opbergen ervan is soms een behoorlijke klus. Potjes passen net niet goed en daardoor worden je laatjes of kastjes een enorm chaotische rommel. Goed je kruiden ordenen maakt alles weer lekker overzichtelijk en makkelijk vindbaar. Zo heb je zo de juiste kruiden voor jouw gerecht gevonden. Wij hebben een aantal handige manieren van organiseren en ordenen voor je op een rij gezet. Je kruiden ordenen doe je zo!

Kruiden ordenen met de potjes van IKEA

Eén van de handigste manieren om je kruiden te ordenen zijn de ÖRTFYLLD kruidenpotjes van IKEA. In deze potjes gaat zo’n 10 centiliter. Door het handige ontwerp zijn ze super makkelijk te ordenen in bijvoorbeeld een bakje of kruidenrekje. Daarnaast zijn de potjes doorzichtig, waardoor je direct kan zien wat er in een potje zit.

Wil je het helemaal mooi afmaken? Plak op het deksel een zwart stickertje en beschrijf met een witte pen of stift wat er in het potje zit. Je kan eventueel ook nog een sticker aan de zijkant van het potje doen, afhankelijk van hoe je deze opbergt. Bestel de zwarte stickers, etiketten voor de zijkant en een witte stift eenvoudig en snel op Bol.com!

Kruiden ordenen Een aparte kruidenla

Natuurlijk is een aparte kruidenla perfect om voor je kruiden opbergen. Zo weet je altijd waar je ze kan vinden en raakt het niet snel in de war. Zet de potjes mooi op kleur of alfabetische volgorde en je kan ze snel en eenvoudig terugvinden. Tip: maak de bovenste la een kruidenla, eigenlijk net zoals een besteklade. Zo kan je er snel bij en hoef je niet lang te zoeken. Dit is wel zo makkelijk tijdens het koken.

Maak een kruidenrek aan de binnenkant van een kastje

Als je regelmatig met veel kruiden kookt dan kunnen de potjes kruiden zich snel opstapelen. Deze kruiden ordenen op een nette manier die ook niet teveel ruimte inneemt kan nogal een uitdaging zijn. Je wil immers ook niet je beperkte kastruimte volledig opofferen aan kruidenpotjes. De oplossing: een kruidenrek aan de binnenkant van je keukenkastje. Het kost je geen ruimte, ziet er strak uit en is super overzichtelijk.

Naast alle eerdere voordelen is het ook nog eens super voordelig om aan de binnenkant van de keukenkastjes de kruiden te ordenen. Voor €12,50 kan je 20 potjes ophangen. Bestel nu deze handige strips voor een kruiden opbergsysteem bij Bol.com!

Geordende kruidenpotjes Sla je slag met een handig kruidenrek

Natuurlijk kan je ook aan de slag met een kruidenrek dat precies bij jou past. Bijvoorbeeld op het aanrecht, in een keukenkastje, eventueel in een apothekerskast, op de koelkast of op een andere plek in de keuken. Online zijn er tal van webshops waar je verschillende soorten kruidenrekken kan kopen in allerlei maten en vormen. Onder meer bij SO CLEVER kan je tal van handige rekjes en houders vinden, maar natuurlijk heeft ook Bol.com een ruim assortiment kruidenrekken en -opbergers.

 

Menu