Waterfilter voor thuis

Waterfilter voor thuis Een waterfilter voor thuis wint steeds meer aan populariteit. Er zijn immers steeds meer berichten te vinden dat ons drinkwater, ondanks goed gezuiverd, nog steeds afvalresten van bijvoorbeeld medicijnen bevat. Om te genieten van puur en volledig gezuiverd water kan een waterfilter voor thuis het verschil maken. In dit artikel gaan we het hebben over wat zo’n filter nou precies is, wat het doet en het nut ervan. Wil je dus alles weten over een waterfilter voor thuis? Lees dan snel verder!

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter voor thuis is vaak een ruime kan of bak met daarop een filter. Hier stroomt het water doorheen en ondertussen zorgt dit filter ervoor dat er allerlei stoffen uit het water worden gehaald. Door het filter stroomt ‘gewoon’ kraanwater en eruit komt gefilterd, ‘puur’, water.

Afhankelijk van het soort waterfilter dat je aanschaft plaats je deze op het aanrecht of in het gootsteenkastje. Vaak is dit afhankelijk van hoe groot het filter is. Filters gaan vaak van 1,4 liter tot aan installaties van bijna 20 liter. Daarbij kan je ook vaak voor een koelsysteem kiezen. Zo is je water niet alleen gefilterd, maar ook heerlijk gekoeld als je het glas vult.

Waar is een waterfilter goed voor?

Gefilterd water uit de kraan Diverse aanbieders van waterfilters voor thuis komen met allerlei beloftes en grote woorden rond het gebruik van een waterfilter, maar waar is een waterfilter voor thuis nou echt goed voor? Er wordt vaak gezegd dat het gaat om het filteren van mogelijk afvalresten van onder andere medicijnen en industriële stoffen, maar ook zaken als kalk, lood en chloor. Qua kalk kan je er ook voor kiezen om de waterleiding te ontkalken. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat het water een stuk zachter zou smaken.

Wat doet een waterfilter?

Zoals gezegd zorgt een waterfilter ervoor dat het standaard kraanwater dat bij je uit de kraan komt wordt gefilterd van allerlei stoffen. Stoffen die worden beweerd gefilterd te worden met een waterfilter zijn onder andere:

  • Afvalresten van medicijnen
  • Bacteriën
  • Chemicaliën
  • Chloor
  • Kalk
  • Lood
  • Microplastics
  • Pesticiden

Daaarnaast zou een waterfilter voor thuis ervoor zorgen dat het water dat je drinkt gemineraliseerd en gevitaliseerd wordt. Daarnaast zou het filterwater basisch gemaakt kunnen worden. Dit zou het lichaam kunnen ontzuren.

Is een waterfilter voor thuis onzin of niet?

Of een waterfilter voor thuis onzin is of niet is discutabel. In ieder geval is het gebruik ervan niet schadelijk, mits je een kwalitatief waterfilter aanschaft. Het RIVM stelt bijvoorbeeld: “Het Nederlandse kraanwater behoort tot ‘de top’ van de wereld. Dat komt onder andere doordat het intensief wordt gezuiverd. Toch kan het drinkwater restanten van chemische stoffen bevatten, zoals medicijnen of de afbraakproducten. Door betere methodes kan de aanwezigheid van medicijnen en andere stoffen in steeds lagere gehaltes aangetoond worden. De concentraties zijn momenteel zo laag dat het drinkwater veilig is.”

Het RIVM stelt dus dat het drinkwater veilig is, maar sluit tegelijkertijd niet uit dat er medicijnresten in kunnen zitten. Met een waterfilter voor thuis kan je hier uitsluitsel aan geven. Of dit nodig is om gezond te kunnen leven is dus niet helemaal te zeggen, maar waarom niet het zekere voor het onzekere nemen?

Een waterfilter voor thuis aanschaffen

Er zeker van zijn dat er geen afvalresten van bijvoorbeeld medicatie in je drinkwater zit? Dan is het aan te raden een waterfilter voor thuis aan te schaffen. Dit kan bij diverse webshops en leveranciers, maar er kan nogal een verschil in kwaliteit tussen de diverse aanbieders zitten. Zo filter niet elk systeem alle stoffen en daarmee heb je dus nog steeds geen volledig gezuiverd water.

Wat is dan wel een goed filter? Wij hebben zeer goede ervaringen met ZeroWater. Dit waterfilter is ontzettend goed in elkaar gezet en doet zijn werk uitermate goed. Wat ook prettig is, is dat de filters standaard met een TDS-meter worden geleverd. Hiermee kan je zelf controleren wat de kwaliteit is van het gefilterde water. Dit geeft een prettig gevoel en is zeer transparant. Je weet precies waar je aan toe bent. Een waterfilter voor thuis van ZeroWater bestel je het goedkoopst en gemakkelijkst hier via hun eigen site!

ZeroWater waterfilter voor thuis
Menu