Zelf ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden muizen en ratten Ongedierte is ontzettend vervelend en kan zelfs voor behoorlijke schade zorgen. Zelf ongedierte bestrijden is in veel gevallen goed te doen. Helaas zal je soms toch echt een professioneel bedrijf moeten inschakelen. Toch kan je vaak wel al het één en ander zelf proberen. Wij vertellen je direct hoe je dit kan doen en waar je moet zijn voor slimme producten. Daarnaast geven we je ook nog een aantal tips hoe je ongedierte kan voorkomen!

Ongedierte bestrijden in huis

Zelf ongedierte bestrijden is in sommige gevallen goed te doen, helaas is dit niet altijd het geval. Er zijn online tal van producten te vinden waarmee je zelf aan de slag kan. Zo kan je met het assortiment van Budget Ongedierte Bestrijden een behoorlijk eind komen. Daarnaast heeft ook Ongediertewinkel.nl een ruim aanbod hulpmiddelen om van ongedierte af te komen, zowel gif als andere middelen.

Bedwantsen

Bedwantsen kunnen enorm vervelend zijn en ontzettend jeuken. Daarnaast kun je behoorlijk veel rode bultjes krijgen. Om bedwantsen te bestrijden kan je gebruik maken van een bedwantsenval of bedwantsen spray. Daarnaast kan je ook met stoom aan de slag. Hiervoor kan je de tips volgen die we hebben staan voor het reinigen en schoonmaken van je matras.

Duiven

Duiven ongedierte Duiven kan je op verschillende manieren verjagen, namelijk door reflectie, geur en geluid. Qua geluid kan je apparaatjes met tonen gebruiken die voor ons niet hoorbaar zijn. Geur werkt ook goed hiervoor. Een heel makkelijke manier is een oude cd aan het raam hangen. De reflectie schrikt de vogels af. Daarnaast kan je ook gebruik maken van vogelwering, zoals pinnen of een net.

Kakkerlakken

Ze komen in Nederland gelukkig minder voor dan in warmere landen, maar ook hier kan je last hebben van kakkerlakken. In principe is het beter om een professioneel bedrijf in te schakelen. Wil je er zelf wat aan doen, dan kan je bijvoorbeeld werken met een kakkerlakkenval.

Mieren

Mieren zijn ontzettend vervelend. Een mierennest kan je verwijderen door er regelmatig kokend water overheen te gieten. Niet helemaal vriendelijk, maar wel effectief. Een andere manier is een welbekend mierenlokdoosje, deze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Mollen

Ongedierte bestrijden mol Mollen kunnen van je mooie gazon een enorme puinhoop maken en de boel goed vernielen. Het gras kan afsterven, maar ook struiken en planten gaan kapot. Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om zelf dit ongedierte te bestrijden, zoals geurzakjes, mollenklemmen en mollenverjagers. Bekijk hier alles mogelijkheden om mollen te bestrijden.

Motten

Motten zijn erg vervelend en kunnen zelfs je kleding vernielen. Er zijn tal van mogelijkheden om deze beestjes te bestrijden. Bekijk hier het complete assortiment van motten bestrijdingsmiddelen, waaronder mottenvallen, kleefstroken, sprays en lampen.

Muizen en ratten

Muizen en ratten zijn misschien wel het meest vervelende ongedierte van allemaal, veelal ook het eerste waar iemand aan denkt bij zelf ongedierte bestrijden. Er zijn gelukkig tal van bestrijdingsmiddelen voor muizen en ratten op de markt. Denk aan vallen, lijmplankjes en verjagers. Wij zeggen: probeer het in eerst instantie altijd zo diervriendelijk mogelijk, zoals met deze ultrasonische verjager.   

Wespen

Wespen zijn wat lastiger te bestrijden, zeker als het een heel nest is. Daarnaast wil je ook niet het risico lopen gestoken te worden. Twijfel je? Schakel dan een professioneel bedrijf in om dit voor je te doen. Wil je zelf wespen bestrijden, dan kan je aan de gang met een wespen bestrijdingsmiddel, zoals een val of spray.

Zilvervisjes

Zilvervisjes kunnen erg hardnekkig zijn en met name de tips ter voorkoming van ongedierte helpen hiertegen. Met name goed ventileren en vocht voorkomen. Mocht je toch last hebben van zilvervisjes, dan zou spray hiertegen kunnen helpen.

Tips om ongedierte te voorkomen

Voorkomen is eigenlijk altijd beter dan genezen en hetzelfde geldt in het geval van ongedierte. Natuurlijk zal je hier niet altijd iets aan kunnen doen, een wespennest is soms bijvoorbeeld erg lastig te voorkomen. Toch hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je ongedierte zoveel mogelijk kan voorkomen:

  • Sluit eten en drinken altijd goed af en berg dit goed op, op die manier is de kans kleiner dat hier beestjes op afkomen
  • Maak naden en kieren dicht, maar zorg er wel voor dat je nog goed kan ventileren
  • Zorg voor regelmatig onderhoud en maak regelmatig je huis schoon
  • Vermijd vocht zoveel mogelijk, met name bepaalde soorten gedijen hier extra goed

Ongedierte bestrijding door professionals

Helaas zal het niet altijd mogelijk zijn om ongedierte in huis zelf te bestrijden. De hulp van professionals is dan nodig. Soms is dit ook gewoon veiliger om te doen. Er zijn overal in de buurt wel ongediertebestrijders die het werk graag voor je uit handen nemen. Op die manier weet je dat het goed gebeurd en loop je zelf geen risico om bijvoorbeeld gestoken of gebeten te worden. Wel zo’n fijn idee, want sommige soorten ongedierte kunnen ziektes meedragen. Voorkomen is hier dan ook beter dan genezen!

 

Menu