Beste mini vaatwasser

Beste mini vaatwasser 2021 Op zoek naar een mini vaatwasser? Goede keuze! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Afwassen duurt vaak vrij lang en is meestal ook niet het leukste klusje om te doen. Een mini vaatwasser is dan een perfecte keuze. Zeker als je weinig ruimte of een één- of tweepersoonshuishouden hebt is het ideaal om een mini vaatwasser aan te schaffen. Je hebt vaak toch relatief weinig vaat. Daarnaast bespaart het je natuurlijk ontzettend veel tijd en moeite.

Wij hebben de voordelen, verschillende soorten en waar je op moet letten bij het kopen van een mini vaatwasser voor je op een rij gezet. Daarnaast hebben we ook een top 3 van de beste mini vaatwasser voor je gemaakt, helemaal makkelijk!

De voordelen van een mini vaatwasser

Een mini vaatwasser kent diverse voordelen ten opzichte van gewoon afwassen of een grotere, normale vaatwasser. Natuurlijk hoef je hierdoor geen handwas meer te doen. Hierdoor bespaar je behoorlijk wat tijd waarin je andere (leukere) dingen kan doen. Daarnaast is het ook nog eens prettig voor je handen, want die hoeven niet een hele tijd in het sop te zitten. Let er wel op dat je ook de mini vaatwasser regelmatig schoonmaakt.

Naast dat je niet zelf meer hoeft af te wassen, is een mini vaatwasser, zoals de naam al zegt, een stuk kleiner dan een normale vaatwasser. Je kan deze hierdoor op het aanrecht plaatsen of inbouwen in een keukenkastje. Het grootste voordeel van dit kleinere formaat is dat deze sneller vol zit. Je hoeft hierdoor niet dagen te wachten tot je een afwas kan draaien, wel zo hygiënisch. Daarnaast is deze een stuk zuiniger dan een reguliere vaatwasser.

Verschillende soorten mini vaatwassers: vrijstaand en inbouw

Er zijn twee soorten mini vaatwassers: vrijstaande en inbouw. Eigenlijk is dit dus vrij goed vergelijkbaar met normale vaatwassers. Vrijstaande vaatwassers zet je op het aanrecht of een kastje neer. Deze staat los en dus meer in het zicht. Als je weinig kastruimte in de keuken hebt is deze ideaal. Heb je veel kastruimte, dan kan je ook kiezen voor een inbouw variant. Deze worden in een keukenkastje geplaatst. Hierdoor staat het apparaat niet meer in het vrije zicht, maar is deze netjes weggewerkt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini vaatwasser

Mini vaatwassers zijn er dus in verschillende soorten en maten, maar er is nog meer waar je op moet letten bij de aanschaf van dit apparaat. Zo weet je zeker dat je een apparaat koopt dat lang meegaat en waar je volledig tevreden mee bent.

Allereerst is natuurlijk het wasresultaat van belang. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe goed je afwas droogt na afloop. Dit staat aangegeven op het apparaat. De score loopt van A tot G, waarbij A het beste resultaat is. Verder is natuurlijk ook de prijs een belangrijk aspect. Afhankelijk van prestaties en functies kan de prijs behoorlijk oplopen. Van een apparaat voor €150,- tot boven de €1000,-. Let dus goed op het budget dat je beschikbaar stelt voor de mini vaatwasser en wat je eisen en wensen zijn.

Naast de prestaties en de prijs van het apparaat, is ook het energieverbruik van belang. Dit wordt aangegeven door middel van het energielabel. De meest zuinige apparaten hebben een A+++-label en de minst zuinige een G-label. Hoe zuiniger het apparaat, des te minder energie verbruik je. Tevens is het watergebruik van belang. Dit staat ook aangegeven. Zo weet je hoeveel liter water je per jaar ongeveer kwijt bent met een mini vaatwasser. Wel zo fijn om van tevoren te weten.

Tot slot zijn belangrijk het geluidsniveau, de programma’s en extra functies. Veel mensen vinden het fijn als het apparaat zo stil mogelijk is, zeker bij vrijstaande apparaten. Zo veroorzaakt de vaatwasser minder overlast. De wasprogramma’s zijn ook van belang. Zo kan je precies kiezen hoe heet en lang je de vaat wast. Heb je nog eventueel extra voorkeuren, zoals startuitstel, let hier dan goed op. Niet elk apparaat is van deze functies voorzien.

De beste mini vaatwasser kopen: een top 3

Een mini vaatwasser kopen vergt dus nog best wat afweging voordat je deze daadwerkelijk koopt. Wij hebben de beste mini vaatwassers voor je op een rij gezet. Zo is het kiezen een stuk makkelijker.

Vrijstaande mini vaatwasser Siemens SR25ZW11ME Siemens SR25ZW11ME

Deze vaatwasser is één van de meest zuinige mini vaatwassers op de markt. Daarnaast is het apparaat ook ontzettend stil en is het droogresultaat verbluffend. Het apparaat is vrijstaand, waardoor deze gemakkelijk te plaatsen is. Je bestelt de Siemens SR25ZW11ME eenvoudig via Coolblue!

 

Mini vaatwasser vrijstaand Inventum VVW5520 Inventum VVW5520

Hoewel de Inventum VVW5520 een energielabel F heeft is dit wel één van de beste mini vaatwasser die je kan aanschaffen tegen een zeer scherpe prijs. Deze is namelijk al verkrijgbaar voor €259,-! Dit apparaat is zelf verkozen tot één van de best beoordeelde producten door Kieskeurig.nl. Bestel de Inventum nu via Bol.com!

 

Mini vaatwasser inbouw Siemens SR73HX76ME Siemens SR73HX76ME

De Siemens SR73HX76ME is volgens ons de beste inbouw mini vaatwasser. Hoewel het apparaat iets aan de prijzige kant is, barst deze van de opties, ziet er stijlvol uit en heeft een verbluffend wasresultaat. Je vaat komt er zeer schoon en droog uit. Daarnaast kan je dit apparaat met een app bedienen. Bestel nu via Coolblue!

 

Menu