Het bed opmaken is een klusje dat je dagelijks uitvoert om de slaapkamer op te ruimen en in de avond weer in een fris bed te kunnen duiken. Door het bed op te maken zorg je ervoor dat het beddengoed minder snel kreukt. Dit maakt het een stuk prettiger om op te liggen. Het bed opmaken is vrij snel gedaan als dagelijks klusje. Wil je naast het bed opmaken ook gelijk alles wassen, bekijk dan ons stappenplan voor het bed verschonen.

Bed opmaken stappenplan

bed opmaken

Om het je makkelijk te maken hebben we een compleet stappenplan uitgeschreven voor hoe je het bed moet opmaken. Zie hieronder stap voor stap hoe je het bed moet opmaken:

  1. Haal het dekbed van het bed af en lucht deze kort (eventueel uit het raam);
  2. Is het bed heel erg gekreukt? 
    1. Zo ja, haal dan het hoeslaken eraf en trek de matrasbeschermer goed glad. Leg het hoeslaken dan weer op bed en trek ook deze goed glad door deze strak over de hoeken heen te trekken;
    2. Zo nee, trek alleen het hoeslaken weer goed glad;
  3. Neem het geluchte dekbed en leg deze weer op het bed
  4. Stop de onderkant van het dekbed, de instopstrook, goed in aan de onderkant van het matras;
  5. Trek de rest van het dekbed mooi strak over het bed heen;
  6. Leg kussens netjes op het bed en je bent klaar met het bed opmaken.

 

Het bed opmaken is dus zo gedaan en met 5 à 10 minuten ben je vaak al wel klaar. Zo stap je in de avond in een heerlijk opgemaakt bed.

Bed opmaken als in een hotel

Wil je het bed opmaken zoals ze dat in een hotel doen? Wij hebben de tips voor je! Hiermee maak je het bed zo op dat het super gladde lakens krijgt. Een strijkijzer is hiervoor gelukkig niet nodig. Wat je wel nodig hebt? Een spuitfles met water.

De tussenstap in het stappenplan hierboven die je moet nemen om je bed op te maken zoals in een hotel, is bij het goedleggen van het laken. Als deze nog los op bed ligt, dus niet ingestopt, spuit je met de spuitfles gelijkmatig water over het laken heen. Vervolgens schud je het laken stevig uit en alle kreuken zullen uit het laken verdwijnen. Stop deze nu zoals je gewend bent goed in en vervolg de stappen hierboven. Zo slaap je voortaan echt zoals in een hotel!

Bed opmaken met twee dekbedden

Wil je een bed opmaken met twee dekbedden, dan volg je eigenlijk de stappen zoals ze hierboven beschreven staan. Wat je anders doet is voor het instoppen. Leg de dekbedden netjes naast elkaar of met een kleine overlap. Vervolgens stop je eerst het dekbed in dat net onder de ander ligt. Daarna volgt degene die er iets bovenop ligt. Zo zorg je ervoor dat alles netjes, strak is ingestopt, maar je toch apart gebruik kan maken van de dekbedden. Liever helemaal apart? Zorg er dan voor dat de dekbedden strak naast elkaar liggen en geen overlap hebben bij het instoppen.

Menu